viernes, 28 de junio de 2013

ACTIVITATS JUNY


SANT PERE i SANT PAU

El dia 29 de juny com ja es habitual tots els anys l'Associació de campaners de L'Alqueria estige tot el dia fent sonar les campanes de forma tradicional.
Qual destacar dos coses: la primera fou la dedicació personal de tots els campaners alli presents en la sala de campanes fer el primer vol de campanes a les 08h al nostre amic Miquel Ruiz. Abans de començar el vol ens mirem a la cara ens donem les mans i d'una manera conjunta digem “per a tu Miquel” i amb el cor ple d'emoció i recordant al nostre amic començarem el primer vol de campanes que fou molt emotiu.
L'altra questió es que en la processó de Sant Pere i Sant Pau ens acompanya tocant el nostre company Alex de Villalonga.



 

Estimats amics, com ja he dit en moltes ocasións les campanes marquen l'estat d'anim de la població, ho de certa gent en concret.
En aquest cas parle del dissabte dia 19 de juny, amb el Campanomòbil en l'Ermita de Marxuquera.
El divendres dia 18 de bon mati es trencaba la vida del nostre bon i vullgut Miquel Ruiz en un fatidic accident de trafic.
Com no podia ser meins, per aquesta gran persona que en tantes voltes habiem compartit moments de festa, cultura... nosaltres no podiem faltar en el seu acomiadament amb el só mes trist mai tocat de les nostres campanes.
En el seu acomiadament moltissima gent que l'apreciaba com nosaltres estaba alli. Tocaren i li ballaren la “Dança de Gandia” membres del Grup Roig de Corella, “La Muixaranga” tocada com mai pels seus companys de la Colla de la Safor i d'altres colles, nosaltres al só dels acordes tant emotius tambe els acompanyarem amb les campanes en dita peça.
Les nostres campanes sonaren marcant els tocs pertinents per a tal fatidica ocasió de la manera mes trist que mai habien tocat.
Francament tots nosaltres no puguerem contindre les llagrimes, jo personalment tampoc, en tremolaben les cames, les mans , la barbilla i sols podia mirar al cel i pensar amb Miquel.
Com ja he dit al principi, les campanes marquen l'estat d'anim de la població o de certa gent en concret.
Finalment d'una manera espontanea despres dels tocs d'acomiadament de la ma dels seus amics i companys feren sonar la peça “Colla de la Safor” que tambe al ritme de la musica sonaren les campanes mentres el nostre amic Miquel començaba el seu ultim viatge.
Fins sempre Miquel, tin per segur que els campaners de L'Alqueria de la Comtessa no t'oblidarem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario