jueves, 14 de junio de 2012

ACTIVITATS JUNY

   El dissabte dia 9 de juny el poble de La Font d’Encarros torna a gaudir de les seues campanes tocades de la forma tradicional per a marcar el dia de la vespra de Corpus Cristi. A les 12h. en punt amb l’Àngelus començaba el repertori de tocs, repics i voltejos per a tal ocasió.
   Aquesta població gaudeix plenament de les seues campanes ja que el campanar esta situat a la part mes alta de la población, garantin aixi que el só de les campanes arribe a tots el racons del poble.
   Per acabar ferem 3 vols de campanes generals de la manera tradicional que és toca així a la Safor, la mateixa que “les dones fan olla”.


   la Mare de Deu dels Dessemparats  A RAFELCOFER


Divendres dia 15 de juny la població de Rafelcofer espera ansiosa l’arribada de la Mare de Deu dels Dessemparats i nosaltres con no allí amb el nostre campanomobil també preparats per a la seua arribada.
Amb un vol de campanes li donem la benvinguda encarats a ella dalt del maremobil. Després de les pertinents salves i el recibiment per par de les autoritats tant divines com civils encapçalem nosaltres l’entrada a la població de la Verge fins l’Esglesia amb tocs, repics i voltejos.
   

SANT PERE i SANT PAU

El dia 29 de Juny, Sant Pere per a nosaltres és un dia molt gran. És el nostre Patro conjuntament amb Sant Pau
Aquest dia les campanes toquen tot el dia però tot el dia de forma manual tant els tocs, repics i voltejos.
Començem amb l’Ave Maria “al mati cap al llevant quant naix el dia les campanes van dien Ave Maria”. Tot seguit ficarem les quatre banderes de 5 metres que engalonen el campanar amb les imatges de Sant Pere i Sant Pau.
Passem a la desfeta de la campana gran amb combinació dels coets que seran 29 trons per a conmemorar el dia de Sant Pere.
Acabarem d’alçar les campanes i el vol de “les dones fan olla” dona pas a l’inici de la festa amb una multituinaria despertada pels carrers de la població.
Son les 11’20h ja cambiats de roba desde la Badia ens encaramullem al campanar per a fer els tocs i voltejos pertinents per a la Missa Major.
En acabar la cerimonia després de cantar l’himne de Sant Pere “l’olla” torna amb la seua esplendor donant pas a la mascleta i després al convit.
A la poqueta nit tornem cap amunt preparats per a ficar en practica els tocs per a la Processo, així la gent ja va preparan-se.
A l’eixida de les imatges, primer Sant Pau i després Sant Pere sols voltejara la campana gran anunciant que comença la Processo en la qual els vols de campanes seran intermitents mentres dure la Processo.En acabar l’acte les campanes tornaran a la seua posició sense que tornen a sonar.




No hay comentarios:

Publicar un comentario