jueves, 15 de diciembre de 2011

ACTIVITATS DESEMBRE

3º ENCONTRE DE CAMPANERS AMB D. CARLOS OSORO
ARQUEBISBE DE VALENCIA

El divendres dia 23 de dessembre a les 18’30h. els campaners de L’alqueria asiistirem a la 3º reunió anual que ens ofereig l’Arquebisbe de Valencia D. Carlos Osoro en el saló del Palau Arquebisbal de Valencia.
D. Carlos ens anima a dur la nostra feina de recuperació i difusió d’aquest ofici tant vell com les propies campanes.
D. Carlos es sent orgullos de tindre a la diócesis aquesta iniciativa i ens va proposar crear un toc de campanes per a cridar a l’Itinerarí Diocesà de Renovació.
Despres de parlar D. Carlos i els Seminaristes tambe campaners, Ximo Silvestre d’Ontinyent i Vicent Femenia de Sagra toca parlar a les diferents colles asistents com: Albaida, Alberic, Alaquà, Benaguacil, Beniarres, Benirredra, Catedral de Valencia, campaners de Campanar (Valencia), Eslida, Massanassa, Moixent, Morvedre, Sagra, Ontinyent, Xest i nosaltres.
Si sen a despistat algu primer demanar disculpes i despres que ens o comuniquen.
Totes les colles comentaren un poc les activitats durant l’any 2011 i algunes activitats per al proxim any, per la nostra part caldria destacar dos comentaris que ferem els campaners de L’Alqueria: la primera fou el viatge que ferem a la ciutat de Lorca (Murcia) el passat dia 23 de juny dia de Corpus Cristi per iniciativa propia de manera totalment dessinteresada i amb la gestió propia per a contactar amb el Vicarí de dita población D. Francisco Fructuoso per a dur a terme els actes que allí realitçarem, el segon comentari fou una proposta per vore si desde l’Arzobipat ens poden cursar un carnet a tots els campaners que ens acredite com a tals i aixi facilitar la nostra tasca i poder visitar qualsevol campanar de la Comunitat fins i tot de fora. Proposta aquesta que a D. Carlos li paregue interesant i fou ben aceptada per totes les colles allí presents. En acabar dita reunió ens ferem la clásica foto tots junts.



SANTA BÀRBARA 2011
El pasat diumenge dia 4 de desembre celebrarem la festivitat de la nostra Patrona Santa Bàrbara.
Amb el toc de maitines començaba ls nostra jorná festiva campanera.
Diferents tocs i com no el nostre caracteristic vol de campanes “Les Dones Fan Olla”
Despres de la Missa major dispararem un xicotet Castell-traca amb el volteig de campanes donant pas aixi a la VIIIº visita guiada al campanar amb una explicació de diferents tocs tant Civils com Divins de l’epoca medieval.
Per a nosaltres resulta ser un dia prou emotiu per la gent que puja a fer la visita i a coneixer el mon de les campanes.
En total tinguerem 50 persones que pujaren a la sala de campanes i tots ells baixaren desvanits sobre tot els xiquets ja que els obsequiarem amb un xupaxup.
En acabar arreplegarem cordes i demes i amb la nostra familia anarem a dinar a un restaurant, aixi compensarlos de tantes voltes que solem anar a tocar i els furtem un poc de temps.



No hay comentarios:

Publicar un comentario